5. ledna 2017

Ohlédnutí za Vánocemi 2016

Dnes jsem si řekla, že bych napsala jeden neplánovaný článek. Možná to bude jen taková rekapitulace spíš pro mě, ale možná vás taky zajímá, jak to u nás s těmi Vánocemi dopadlo. Podařilo se nám splnit, co jsem plánovala? Užít si Vánoce bez stresu, bez desítek dárků a jak jen to půjde taky bez internetu?

Vzpomínáte na článek Minimalistické Vánoce, ve kterém jsem si stanovila, že všechny dárky seženeme nejpozději do 18.12.? S radostí musím říct, že tento bod jsme splnili. A byla to hrozná úleva! Příští rok to rozhodně musíme udělat zas, ba dokonce bychom se měli polepšit a nakoupit dárky ještě dřív. Stejně tak jsme docela uspěli v bodu nestresovat se. Je fakt, že jeden kritický moment přišel ve chvíli, kdy se mi zdálo,že už je těch rodinných návštěv nějak moc. Podařilo se nám ho ale zažehnat tím, že jsme vyrazili na procházku ke sjezdovce a po cestě jsme neplánovaně narazili na ohradu s koňmi. Zjistila jsem, že zvířata na mě mají antistresový vliv. Internety jsme taky dost omezili, hurá.

Také se nám podařilo zatím nezahubit jedličku, kterou jsme pořídili v květináči, máme ji za oknem, zatím stále ozdobenou.

A co pohoda s vánočními ponožkami? Byla hned několikrát! 23.12. jsme měli štědrý den v Brně s Matějem a bylo to super. Od rána pohoda, pohádky a všude samé úly (na ty jsem se těšila nejvíc a bylo v nich víc alkoholu než loni). No zkrátka, jen jsem se utvrdila v tom, že Vánoce jsou prostě takové, jaké si je člověk udělá, a že bez stresu se to dá.

No a konečně, jak to dopadlo s dárky? Dostala jsem batoh, o který jsem si psala Ježíškovi a doma už máme náš vysněný mixér, na který nám přispěla rodina. Nedostala jsem jedinou věc od Avonu, ani žádnou jinou kosmetiku, kterou bych nezužitkovala, dokonce ani žádné lapače prachu nebo něco, o čem bych věděla, že to budu chtít poslat dál. Myslím, že Vánoce 2016 dopadly až nad očekávání dobře.

A abych nezapomněla, letos jsme zvolili i velmi minimalistický styl balení dárků, což se potkalo s velkým úspěchem u všech obdarovaných. Ale protože jsme si natolik užívali všechny ty skvělé okamžiky, nemám žádnou reprezentativní fotku (to je mimochodem velký důvod, proč jen málokdy u mě na blogu najdete fotky focené mnou - chci si spíš užívat ty krásné chvíle, ne je fotit). Snad se spokojíte aspoň s touhle.


Tak to už je k loňským Vánocům vše, snad ty příští budou stejně minimalistické :). A jak probíhaly ty vaše?


Související články

8 komentářů:

  1. Ještě se naučit balit ty dárky bez použití pásky. To bude teprve next level of minimalism! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím do nového roku, na tenhle blog jsem narazila úplnou náhodou a musím přiznat, že mi zatrnulo! Proč? Bydlím totiž v Brně s jistým Matějem, chceme stromek v květináči a k Vánocům jsme od rodiny dostali vysněný mixér :D. Ale jakmile přišla na řadu věta: "Nedostala jsem jedinou věc od Avonu", bylo mi jasné, že to není nějaký tajný blog psaný mým druhým já :D. Na Avon u nás bohužel došlo, snad se příští rok zadaří bez něj. Každopádně je to tu plné inspirace a už se těším, jak se všemi těmi články postupně pročtu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to jsi mě takhle ráno pěkně pobavila, ale nejdřív vyděsila. Taky jsem se lekla, že mám asi alterego :D. Jsem ráda, že se ti blog líbí, snad najdeě inspiraci :).

      Vymazat
  3. Ráda slyším, že jedlička stále žije. Naše taky! Tak nás asi čeká ten výsadbový výlet :) J.

    OdpovědětVymazat
  4. Nasi uz kdysi za mych dětských let pouzivali balici papir opakovaně a misty izolepy provazek... malokdo z mych znamych to chapal, ale melo to sve kouzlo, papir vydrzel roky byt trochu pomackany, ale jak uz jsme ty vzory znaly, dychaly kouzlem Vanoc o to vic. Protoze s tim papirem a izolepou je to hrozne plytvaci...ja ted tedy taky balim do novych papiru (pritel i byvaly by asi nas rodinny system nerozdychali).
    Tenhle obyc papir jsem ale loni nemohla sehnat. A vlocky jsou koupene/vyrobene?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste chci dodat, ze mamka to ted resi tak, ze koupila pekne papirove tasky, ktere muze s lehkosti pouzit nekolik let po sobe, a nejsme uz mali, abychom museli mit darky klasicky zabalene.
      Ja sama jsem loni dávala hlavne nehmotne darky jako ruzne vouchery a permanentky takze k zabaleni stacila barevna obalka.

      Vymazat
    2. Já koukám až teď, že jsem neodpověděla na komentář. Nevšimla jsem si ho, jsem ostuda! Tak aspoň po roce :). Vločky jsem doma měla koupené ještě z dob, kdy jsem minimalismem a zero waste moc nežila. Takže jsem využila něco, co už doma bylo z předešlých let :).

      Vymazat

© 2016 Za málem. Většina fotografií na tomto blogu pochází z fotobanky unsplash.com. Používá technologii služby Blogger.