5. dubna 2017

Minimalistické máslo od Manny


Po dlouhé době jsem tu s recenzí. Díky mojí kamarádce a jejímu nápadu sejít se s holkama a vyměnit si nějaké ty kusy oblečení, kosmetiky a doplňků, které nepoužíváme, jsem se dostala ke kosmetice Manna. Už jsem o ní slyšela, ale přišla mi vždy docela drahá. Kamarádka mi věnovala Ghanské bambucké máslo s pomerančem a Ylang - Ylang. Věděla jsem, že Manna netestuje na zvířatech, takže mě to nadchlo a byla jsem ráda, že můžu máslo vyzkoušet.

Na webu se chlubí tím, že hravě nahradí krém proti vráskám, pleťový krém, tělové mléko, balzám na rty a krém na ruce. To je pro minimalistu dobrá zpráva, to je jasné. Nicméně jsem zjistila, že tohle máslo je poměrně dost tuhé, takže namazat si s ním celé tělo by zabralo asi celý den. I když jsem použila doporučenou techniku zahřátí másla mezi prsty, aby bylo tekutější, nepozorovala jsem větší rozdíl. Nicméně na rty, ruce, pod oči i na tvář je skvělý. Takže jupí, rozhodně ho můžu doporučit. Ocenila jsem ho hlavně v Thajsku, kde mi místo čtyřech krémů posloužil jeden malý kelímek. Mají ho s různými vůněmi a ve dvou velikostech.

Mám ale trochu podezření, že takhle funguje každé bambucké máslo a není potřeba, aby bylo od Manny. Manna má totiž pro mě jednu velkou nevýhodu, a sice, že se dá koupit jedině přes internet a navíc není možné si ji objednat do žádné Zásilkovny, takže produkt i s poštovným vyjde opravdu draho.

Docela dlouho jsem se rozhodovala, jestli od nich zkusit nějaká mýdla. Nakonec jsem objednala dvě (COCO mýdlo s čajovníkovým olejem a Mýdlo s Aloe Vera a s indickou citronovou trávou), a bohužel jsem byla zklamaná. I mýdla slibují multifunkční využití (na vlasy, tělo a obličej), ale obě mýdla mi byla na kůži docela nepříjemná a vlasy jsem po nich měla snad ještě mastnější, než před umytím. Tak nevím, co vy a Manna?

Související články

3 komentáře:

  1. Manna byla moje první přírodní kosmetika a zahojila mi obličej, takže jsem jí víc než vděčná. Je ovšem pravda, že ceny jsou dost vysoké a ta doprava mě opravdu rozčiluje, protože vždy byla jen náhoda, že jsem zrovna byla doma, když kurýr přijel. Mýdla jsou skvělá, jen chce najít to, které pleti sedne nejlépe a počkat, než si na něj plně zvykne (z mé zkušenosti asi tak čtyři měsíce, což není málo). Na druhou stranu se dá použít opravdu všestranně, což výrazně šetří místo na poličce i v kosmetické taštičce. Máslo používám místo krému, všude jinde by mi asi jeho mastnota vadila. Mám v zásobě ještě jedno od jiné značky, takže porovnám výkon.
    Je to fakt o tom, zkoušet a zkoušet dál. :)

    Yvette

    OdpovědětVymazat
  2. Bambucké máslo funguje každé, opravdu nemusí být od manny. Mám skvělé zkušenosti s nákupem většího balení nějakého přírodního (vyjde na tolik ,co kousek másla krásně zabalený). A doma ho buď nechám v té konzistenci, nebo ušlehám s olejem (recept na šlehané bambucké máslo je všude) a pak se krásně roztírá.

    OdpovědětVymazat
  3. Máslo mě hodně zjemnilo obličej i rty, ale co mohu dporučit na vlasy tak je speciální kokosové máslo. Bára

    OdpovědětVymazat

© 2016 Za málem. Většina fotografií na tomto blogu pochází z fotobanky unsplash.com. Používá technologii služby Blogger.